donderdag 7 augustus 2014

Gepofte aardappel met cranberrysalade en brie

De gepofte aardappel in een ovenschaal

De briesalade met cranberrycompote 

Alles op het bord
Ingrediënten (voor 2 personen)
  • aardappelen (zoveel als je normaal eet)
  • een stuk brie 
  • 2 witlofjes
  • 75 gr gemengde salade
  • 100 gr cranberries 
  • 20 gr suiker
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
  • een takje rozemarijn (2 tl gedroogde uit een potje kan ook)
  • peper en zout

Doe de cranberries en suiker in een klein (steel)pannetje met een klein laagje water. Laat dit zo 10 min koken op laag vuur. Roer het steeds even door. De compote is klaar als de cranberries vanzelf opengebarsten zijn. 

Was ondertussen de aardappels, zodat er geen aarde meer aan zit. Prik met een vork aan alle kanten gaatjes in de schil. Laat de schil verder zitten. Bestrijk een kleine ovenschaal met 1 el olijfolie. Rol de aardappels erdoor. Zet het 5 min in de magnetron op de hoogste stand. 

Haal de schaal uit de magnetron. Draai de aardappels om en prik er een plukje rozemarijn in (of strooi er gedroogde rozemarijn erover). Zet de aardappels nogmaals 5 min in de magnetron op de hoogste stand.

Haal de schaal opnieuw uit de magnetron. Snijd een kruis in elke aardappel en duw daar voorzichtig (heet!) een plakje brie in. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en leg het terug in de nog warme magnetron, zonder die weer aan te zetten. Zo kunnen de aardappels nagaren en briestukjes smelten. 10 min is prima.

Snijd de harde onderkant van de witloven af en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de harde kernen weg. Snijd de bladeren en kleine stukken. Die van mij zijn 1 x 2 cm. 

Doe de cranberrycompote in een slaschaal, samen met 2 el olijfolie en knoflook(poeder). Roer het door elkaar. Doe de witlof en sla erbij. 

Snijd zoveel brie als je lekker vindt in stukjes (ook 1 x 2 cm) en doe die 15 sec in de magnetron, zodat ze zacht worden. Verdeel de brie over de salade. Wat je overhoudt, kun je in de ovenschaal met gepofte aardappel  leggen. Wordt het mooi één geheel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten