Het rijstgerecht nog in de braadpan |
Het rijstgerecht op m'n bord |
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr rijst
- 250 gr champignons
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 venkel
- 1 grote ui of 2 kleintjes
- 1 teen knoflook
- 3 el woksaus (bijvoorbeeld oester woksaus)
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl chilipeper
- zout en peper
Maak in een schaaltje een marinade van de olijfolie, sojasaus, geperste knoflook en chilipeper. Leg de champignons met het steeltje naar boven in een ander schaaltje. Giet de marinade daaroverheen, zodat dat de marinade ook de champignons inloopt. Zet het weg. Het liefst een paar uur.
Verwarm de oven voor op 220 graden
Zet de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing.
Neem een braadpan en bak daarin de champignons (met marinade) op middelhoog vuur. Nieuwe boter of olie toevoegen is niet nodig, want er zit al olie in de marinade.
Snijd ondertussen een reepje van de onderkant en de 'vingers' van de venkel af. Bewaar de kleine groene blaadjes voor de garnering. De vingers gooi je weg. Snijd de venkel in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de ui.
Als de rijst klaar is, giet je het af en schep je het in de braadpan bij de champignons. Doe ook de venkel, ui, woksaus, zout en peper erbij. Schep alles goed door elkaar.
Snijd de zoete puntpaprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep wat van het rijstmengsel in de paprika's en leg ze op de rijst in de braadpan. De braadpan zet je nu 15 min in de voorverwarmde oven (zonder deksel erop). Strooi als het de oven uitkomt de groene blaadjes eroverheen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten